15 مورد از مهمترین خواص مویز سیاه بدون هسته
نجمه درتاج چهارشنبه, 10 خرداد 1402 0
مویز (raisins) که در حقیقت از خشککردن حبههای درشت انگور شاهانی یا انگور سیاه به دست میآید، یکی از مغذیترین و محبوبترین خوراکیهایی است که جایگاه ویژهای در آجیل دارد. مویز سیاه بدون هسته جزو خوشطعمترین انواع کشمش به شمار میرود و به جهت خواص متعددی که در طب سنتی دارد، برای پیشگیری و درمان بیماریهای بسیاری از آن استفاده میشود. ویتامینها و املاح معدنی موجود در مویز سیاه بدون هسته برای تمام افراد در هر سن و سالی مفید بوده و سطح سلامت آنان را ارتقا میبخشد. این خوراکی خوشمزه و آبدار به خاطر طعم شیرین خود معمولاً با ذائقه اغلب افراد سازگار است و یک میان وعده سالم و مغذی محسوب میشود. در ادامه برخی از مهمترین خواص مویز بدون هسته ذکر شدهاند.
مویز هستهدار بهتره یا بدون هسته؟ (مویز با هسته بهتره یا بدون هسته)
در پاسخ به این سؤال که مویز با هسته بهتر است یا بدون هسته؟ باید گفت مویز بدون هسته گوشتیتر و آبدار از مویز هستهدار است؛ به همین خاطر استفاده از آن در غذا، کیک و شیرینی، دسرها و آجیل آسانتر میباشد. اگرچه قیمت مویز بدون هسته در بازار بیشتر از نوع هستهدار آن است اما به لحاظ خواص و فواید تفاوت چندانی با هم ندارند و هر دو به یک اندازه میتوانند برای سلامتی مفید باشند.
خواص مویز سیاه ناشتا | فواید مویز سیاه در ناشتا
با خوردن روزانه چند عدد مویز به صورت ناشتا میتوانید از بسیاری بیماریها جلوگیری نمایید. یکی از خواص مویز سیاه ناشتا این است که به دلیل طبع گرم خود، در آغاز روز معده شما را گرم میکند و پس از صرف صبحانه دچار دلپیچه، نفخ و معده درد نخواهید شد. خوردن مویز به صورت ناشتا همچنین تأثیر زیادی بر عملکرد مغز و حافظه دارد. لذا مصرف مویز ناشتا برای دانشآموز و دانشجویان بسیار مفید خواهد بود. اگر بوی بد دهان شما حتی با مسواک زدن نیز از بین نمیرود، میتوانید چند دانه مویز را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا پس از گذشت چند روز بوی تنفس شما کاملاً خوشبو و طبیعی شود.
خواص مویز در بارداری
بر اساس گفتههای پزشکان طب سنتی مصرف مویز در بارداری هم برای مادر و هم برای جنین مفید است و توصیه میشود خانمهای باردار پس از مشورت با پزشک خود در مورد نحوه و میزان استفاده از مویز، این خشکبار مغذی را در برنامه غذایی خود بگنجانند. از خواص مویز برای جنین میتوان به افزایش هوش و بالا بردن سیستم ایمنی اشاره کرد. استفاده از مویز در دوران بارداری سبب تسکین اعصاب مادر و رفع احساس خستگی و ضعف میشود.
خواص مویز سیاه در طب سنتی
طب سنتی مکمل علم پزشکی میباشد و با رعایت الگوهای تغذیهای سالم که در طب سنتی پیشنهاد شده است میتوان از بسیاری بیماریها جلوگیری کرد. از خواص مویز سیاه در طب سنتی بسیار صحبت میشود و این ماده خوراکی را به دلیل طبع گرم و مواد معدنی فراوان بهعنوان یک داروی طبیعی میشناسند. بنا بر توصیههای طب سنتی افرادی که از یبوست رنج میبرند میبایست مویز را با معده خالی و بهطور ناشتا میل کنند. با این کار آب در معده جذب میشود و از بروز یبوست پیشگیری مینماید. همچنین یکی از خواص مویز ناشتا، کنترل وزن و جلوگیری از چاقی بیشازحد است.
مویز همچنین درمانی برای سرماخوردگی و آبریزش بینی بهحساب میآید و برای ششها و دستگاه تنفس بسیار مفید است. استفاده از مویز به افراد سردمزاج کمک میکند تا با مشکلات جنسی مقابله نمایند و قوای جنسی خود را تقویت کنند. مصرف مویز همراه با عسل نیز برای تسکین صفرا، دفع بلغم و اصلاح خلقوخو مؤثر است.
15 مورد از مهمترین خواص مویز سیاه
مویز (raisins) انواع گوناگونی دارد که از انگورهای مختلف گرفته میشود. بهعنوان مثال با خشککردن انگور قرمز میتوانید از خواص مویز قرمز هستهدار بهرهمند شوید. در حالت کلی مویز سیاه طرفداران بیشتری در بین مردم دارد و در دسرها، شیرینیها و حتی برخی غذاها استفاده میشود. البته میزان کالری مویز نسبت به انواع کشمشها مثل کشمش سبز، ۱۰ درصد بیشتر است و باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد. از جمله خواص مویز بدون هسته میتوان به 15 موارد ذیل اشاره کرد:
-
مویز منبع مواد مغذی است.
مویز سیاه بدون هسته سرشار از ویتامینهای ضروری برای بدن است و مصرف روزانه آن میتواند اثرات فوقالعادهای بر سلامت بگذارد. این نوع خرید خشکبار یکی از خوراکیهای سالمی به شمار میآید که حاوی آنتیاکسیدانها، ویتامین A و C، فیبرهای رژیمی، پتاسیم و کلسیم میباشد. همچنین بهعنوان مهمترین خاصیت مویز بدون هسته میتوان از تأثیر آن بر رشد ماهیچهها، استخوانها و غضروفها صحبت کرد. مویز سیاه دارای مقدار زیادی پروتئین است و از همین رو بر سلامت استخوانها و غضروفها مؤثر خواهد بود و رشد کودکان و نوجوانان را تسریع میبخشد. با توجه به این اوصاف، به نظر میرسد مویز سیاه بدون هسته بهترین و سالمترین جایگزین بهجای تنقلات کارخانهای است و عاری از هرگونه ماده نگهدارنده، شیمیایی و مصنوعی میباشد. -
مویز سیاه، انرژی بدن را تأمین میکند.
تنها با چند ماه مصرف مداوم مویز میتوانید به این نکته پی ببرید که مویز سیاه چه خاصیتی دارد و چه آثاری بر سلامت شما میگذارد. مویز سیاه بدون هسته انواع ویتامینهای B را در خود جای داده و کمک میکند تا شما در طول روز کمتر احساس خستگی نمایید. بهاینترتیب اگر روز خود را با چند دانه مویز آغاز کنید، تمام روز پرانرژی و سرحال خواهید بود. درواقع ازآنجاکه ویتامین B نقش مهمی را در تبدیل غذا به سوخت بر عهده دارد، مویز با تأمین مقدار بیشتری از این ویتامین به بدن در سوختوساز بیشتر کمک میکند و درنتیجه بر اثر تحرک و فعالیت دچار احساس خستگی و کمبود انرژی نمیشوید. -
مویز سیاه، به کاهش کلسترول خون کمک میکند.
طبق تحقیقات و آزمایشات انجامشده در دانشگاه کانکتیکات آمریکا، پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که مصرف مویز بهصورت منظم میتواند تأثیر بسیاری در کنترل و کاهش میزان کلسترول خون داشته باشد. در این آزمایش تعدادی از افراد داوطلب هر روز یک فنجان مویز مصرف نمودند و پس از مدتی با آزمایش خون آنها مشخص شد که چربی خون بهطور قابلتوجهی کاهشیافته و در سطح مطلوبی ثابت مانده است؛ بنابراین یافتههای علمی نیز نشاندهنده آثار مثبت وجود مویز در رژیم غذایی روزانه میباشد. -
مویز، از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
یکی دیگر از خواص مویز سیاه، جلوگیری از پوکی استخوان و ابتلا به بیماریهای مانند سرطان و فشارخون بالا است. این ماده خوراکی مقوی علاوه بر اینکه حاوی کلسیم میباشد دارای نوعی عنصر شیمیایی به نام boron نیز هست. عملکرد اصلی این عنصر مربوط به استحکام استخوانها و بهبود عملکرد مفاصل است و کمک میکند تا استخوانها دچار ضعف و شکنندگی نشوند. بهاینترتیب توصیه میشود مصرف مداوم مویز را فراموش نکنید تا در سنین کهنسالی با مشکلاتی مثل پوکی استخوان، ضعف غضروفها و مفاصل، زانودرد و کمردرد مواجه نشوید. گنجاندن مویز سیاه بدون هسته در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان نیز راهحل مناسبی برای شکلگیری استخوانبندی محکم و رشد سریعتر آنها است. -
مویز از ابتلا شدن به دیابت جلوگیری میکند.
یک اشتباه رایج که در مورد بیماری دیابت وجود دارد این است که بیمار مبتلا به قند خون نباید هیچگونه خوراکی دارای قند طبیعی یا مصنوعی مصرف کند؛ درحالیکه باید گفت این باور صحیح نیست و استفاده از مویز سیاه برای بیماران دیابتی نه تنها ضرری ندارد بلکه با اخذ نظر پزشک میتواند در کنترل قند خون کمککننده باشد. درواقع وجود فروکتوز و فیبرهای حلشدنی در مویز سیاه باعث میشود قند موجود در این خشکبار بدون نیاز به انسولین در بدن جذب شود و توسط عنصر کروم موجود در مویز نیز میزان قند خون کاهش مییابد. -
مویز به درمان یبوست کمک میکند.
مویز سیاه هستهدار نیز مانند مویز بدون هستهدارای طبع گرم است و به همین دلیل برای بخشهای مختلفی از بدن مثل کلیه و مثانه مفید میباشد. اگرچه مصرف مویز سیاه بدون هسته آسانتر بوده و افراد به خرید آن تمایل بیشتری دارند اما تفاوت زیادی میان خواص مویز سیاه با هسته و بدون هسته وجود ندارد؛ از همین رو هر دو نوع مویز برای بهبود مشکل یبوست توصیهشدهاند و فواید متعددی برای دستگاه گوارش دارند. وجود فیبر متابولیسم در مویز میتواند موجب درمان یبوست شده و طبع بدن را در وضعیت متعادل قرار دهد. -
مویز و عضله سازی | مویز به عضله سازی بدن کمک میکند.
مصرف مویز همانطور که باعث عضله سازی اصولی بدن میشود، به دلیل ایجاد احساس سیری در فرد از خوردن تنقلات مضر و چاقی ناسالم جلوگیری میکند. معمولاً به ورزشکارانی که میخواهند عضله سازی کنند توصیه میشود تا حد امکان از مصرف پودرهای بدنسازی اجتناب کرده و در عوض تغذیه سالم را جایگزین راههای شیمیایی کنند. برای این کار خرید مویز سیاه بدون هسته یک انتخاب عالی است تا فرد ورزشکار بتواند از طریق درست و دائمی به عضله سازی و افزایش وزن برسد. لذا این خاصیت مویز سیاه بدون هسته موجب شده است افراد بسیاری به خرید و مصرف تمایل پیدا کنند. -
مویز خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد.
یکی از خواص مویز قرمز هستهدار که در بقیه انواع مویز هم دیده میشود، کمک به تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر است. ترکیبات مویز نقش مؤثری در پیشگیری از زوال حافظه و فراموشی دارد و در مواردی میتواند به بهبود شرایط فرد مبتلا به آلزایمر نیز کمک کند. علت چنین خاصیتی در مویز وجود مقدار زیادی آنتوسیانین در آن میباشد که در مقایسه با کشمش سبز بهمراتب بیشتر و کاملتر است. از جمله ویژگیهای مثبت مویز میتوان به این مورد اشاره کرد که با خشک شدن نه تنها اثربخشی خود را از دست نمیدهد بلکه خواص آن بیشتر از قبل نیز میشود. -
درمان میگرن با مویز | مویز سردردهای ناشی از میگرن را کاهش میدهد.
مویز یکی از میوههایی است که برای افرادی که از میگرن رنج میبرند توصیه میشود. این خشکبار حاوی ویتامینهای گروه C و B بوده و مصرف آن در طول روز باعث کاهش شدت سردردهای میگرنی میگردد. ۳۰ گرم مویز سیاه بدون هسته چیزی حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی تولید میکند و با این کار سبب میشود تا فرد در طول روز کمتر احساس خستگی، بیحالی و سردرد پیدا کند. بنابراین خوردن روزانه این منبع انرژی تا میزان زیادی از ابتلای فرد به سردرد جلوگیری خواهد کرد. -
تأثیر مویز در سلامت دندانها | مویز به بهداشت و سلامت دندانها کمک میکند.
مویز سیاه هستهدار و مویز بدون هسته جزو خوراکیهایی هستند که مصرف آنها نقش مهمی را در سلامت دهان و دندانها ایفا میکنند. مویز که درواقع شکل خشکشدهی میوه انگور است، حاوی فیتوکمیکالها بوده و بخش عمدهای از مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین میکند. علاوه بر این مویز سیاه خاصیت ضدپوسیدگی دندان داشته و از مواد خوراکی ارگانیکی است که با میکروبهای دهان مبارزه مینماید. بهاینترتیب با افزودن مویز سیاه بدون هسته میتوانید دندانهایی سالم و سفید داشته باشید و از شر بوی بد تنفس خلاص شوید. -
مویز قویترین تقویتکننده جنسی است.
بهرهمندی از اسیدآمینه خاصیت انواع مختلف مویز است که این خشکبار را به یک تقویتکننده جنسی قوی تبدیل مینماید. اسیدهای آمینه موجود در مویز سیاه با افزایش جریان اسپرم و درمان مشکل اختلال نعوظ تأثیر بسزایی در بهبود رابطه زناشویی دارد. کشمش سیاه و کشمش سبز نیز جزو خوراکیهایی با طبع گرم هستند که به داشتن خاصیت بهبود برقراری رابطه جنسی شناخته میشوند، اما گفته میشود میزان اسیدآمینههای موجود در مویز سیاه احتمال تخمکگذاری را بیشتر میسازد. این ویژگی جزو مهمترین خواص مویز بدون هسته به شمار میآید. -
مویز در سلامت پوست و مو مؤثر است.
مویز سرشار از مواد معدنی از قبیل آهن و منگنز و همچنین ویتامین C میباشد. تغذیه عمیق تارهای مو و محکم شدن ریشه موها از جمله مهمترین خواص مویز سیاه بدون هسته میباشد و به شما کمک میکند موهایی درخشان با رنگ طبیعی داشته باشید. مصرف مویز بهطور مداوم از ریزش مو و سفید شدن زودهنگام موها نیز جلوگیری میکند و چهره شما را شادابتر نگه میدارد. علاوه بر این، وجود آنتیاکسیدان در انواع مختلف مویز سبب میشود پوست شما در برابر نور خورشید و آلودگیها محافظت گردد. در حقیقت این یکی از خواص دارویی مویز است که استفاده آن برای حفظ سلامت پوست و مو توسط متخصصان این حوزه اکیداً توصیه میشود. -
نقش مویز در تقویت بینایی | مصرف مویز برای سلامت چشمها مؤثر است.
خاصیت مویز برای چشمها و بینایی، موضوعی است که کمتر کسی درباره آن اطلاع دارد. بااینحال این ماده مغذی در کنار سایر فواید خود بر سلامتی، از چشمها نیز محافظت میکند. مویز سیاه بدون هسته با دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی میتواند از پیرچشمی و مشکلات بینایی ناشی از بالا رفتن سن جلوگیری کند؛ همچنین مویز قادر است آسیبهایی که درنتیجه رادیکالهای آزاد یا اکسیدانتها در چشم ایجادشدهاند را برطرف نماید و کیفیت بینایی را بهبود ببخشد. این خاصیت فوقالعاده بر سلامت چشمها سبب شده است برخی افراد که به سلامت خود اهمیت میدهند مویز جزء جداییناپذیر رژیم تغذیهای خود قرار بدهند و از نتایج مثبت آن بهرهمند شوند. -
تأثیر مویز در تعدیل فشارخون | مویز فشارخون در بدن را متعادل میسازد.
فشارخون بالا یکی از مشکلاتی است که امروزه افراد زیادی از آن رنج میبرند. این مشکل غالباً از سبک زندگی ناسالم و رژیم تغذیه نامناسب ناشی میشود. همچنین مصرف الکل و دخانیات، کمتحرکی، استفاده بیشازحد نمک و چربی از عوامل ابتلا به فشارخون بالا هستند. این عارضه در صورت درمان نشدن میتواند منجر به آسیبهای جدی همانند نارسایی قلبی، سکته، مشکلات بینایی و اختلال در عملکرد کلیهها گردد.
خبر خوش این است که با مصرف روزانه مقدار مناسبی از مویز سیاه میتوانید فشارخون خود را در حالت متعادل نگه دارید و از عوارض فشارخون بالا در امان بمانید. خرید کشمش و مویز و همچنین مصرف به اندازهی آنها، این امکان را فراهم میکند که مقدار زیادی پتاسیم بدن خود را تأمین کنید. از جمله خواص مویز ناشتا این است که مصرف مویز سیاه در هنگام صبح سبب کاهش سدیم شده و فشارخون را تنظیم مینماید. سدیم علت اصلی بالا رفتن فشارخون است که با کنترل آن میتوان از این مشکل پیشگیری نمود. -
مویز برطرفکننده کمخونی | مویز در درمان کمخونی مؤثر است.
مویز بدون هسته و همینطور مویز سیاه هستهدار منابع غنی آهن هستند و با خوردن روزانه چند عدد مویز میتوانید شاهد تأثیر چشمگیر آن در برطرف شدن کمخونی باشید. آهن موجود در مویز سطح هموگلوبین را در خون افزایش میدهد و بهسادگی میتواند با کمخونی مبارزه کند. با مصرف روزانه مویز نیاز روزانه بدن به آهن برطرف خواهد شد و با مشکل کمخونی و درنتیجه ضعف و بیحالی مواجه نمیشوید. استفاده از مویز در بارداری نیز بهشدت توصیه میشود و مورد تأکید پزشکان میباشد. مصرف مویز در زنان باردار از ضعف بدنی جلوگیری کرده و مواد مغذی ضروری را برای جنین تأمین مینماید.
خواص مویز قرمز هستهدار چیست؟
مویز قرمز هستهدار نوعی خشکبار است که از خشککردن انگورهای قرمز یا بنفش به دست میآید. مویز سرخ سرشار از فسفر، کلسیم، آهن و ویتامینهای B، A وE میباشد. این نوع مویز طبع گرم داشته و به هضم غذا و عملکرد دستگاه گوارش کمک شایانی مینماید؛ همچنین مویز سرخ در درمان بیماریهای قلبی و فشارخون بالا بسیار مؤثر است. عناصر موجود در مویز قرمز میتواند از تصلب شرائین و گرفتگی رگها بر اثر تجمع پلاکت جلوگیری کند. از دیگر خواص مویز قرمز هستهدار، خاصیت انرژیزا بودن آن و تقویت سیستم ایمنی بدن میباشد.
مویز قرمز ضد باکتری بوده و برای مقابله با آلرژی یک راهحل مناسب و طبیعی به شمار میرود. در ضمن مصرف مویز در فصول سرد سال توصیهشده است زیرا باعث گرم شدن بدن میشود. مویز قرمز همانند مویز سیاه بدون هسته فواید بیشماری برای سلامت دارد و پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه میکنند که این ماده مغذی حتماً در رژیم غذایی افراد گنجانده شود.
جمعبندی نهایی
مویز در رنگها و اندازههای مختلفی وجود دارد و از خشککردن انگورهای گوناگون به دست میآید. این خشکبار جزو خوراکیهای سالم محسوب میشود که در زمینه سلامتی و بهداشت بسیار مورد توجه قرار دارد.
از جمله خواص مویز میتوان از درمان کمخونی، تنظیم فشارخون، تقویت بینایی، بهبود عملکرد سیستم گوارش و... یاد کرد. مصرف روزانه چند عدد مویز توسط پزشکان و طب سنتی بسیار توصیهشده است.
اما از مهمترین خواص مویز سیاه بدون هسته، دارا بودن مقادیر زیادی آنتی اکسیدانها است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بیماریها میشود. همچنین، این نوع مویز دارای مقادیر زیادی فیبر میباشد که برای مقابله با مشکلات گوارشی بسیار مفید است.
این نوع مویز همچنین حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلفی مانند ویتامین C، آهن، کلسیم و پتاسیم است که بیش از همه برای سلامت قلب، مغز و پوست مفید است.
با توجه به این خواص و مزایای فراوان، مصرف مویز سیاه بدون هسته به عنوان یک خوراک سلامت بخصوصاً برای افرادی که به افراد ورزشی و کسانی که به سلامتی و زیبایی خود اهمیت میدهند توصیه میشود.
ما در این مقاله به پرسش مویز هسته دار بهتر است یا بی هسته نیز به طور کامل پاسخ دادیم.
لیست دیدگاه های منتشر شده
آخرین مطالب اضافه شده